Chimonantus praecox - Illatos tündérfa
Chimonantus praecox - Illatos tündérfa
Cikkszám: 1496
3.180 Ft / 3 literes konténerben


Kínából származó, bokros termetű lombhullató cserje, mely még lombfakadás előtt, télen, illetve kora tavasszal hozza kifejezetten édes illatú virágait.
Csupasz vesszőin enyhe teleken akár már januárban nyílnak a krémsárga, csésze alakú virágai, melyek sokáig megőrzik szépségüket.
Nem túl zord az időjárás esetén, akár még márciusban is gyönyörködhetünk a viaszos szirmú, 2-4 cm átmérőjű virágaiban. Maga a cserje felfelé törő ágrendszerű, 2,5-3 méter magasra növő különleges szoliternövénye lehet kertünknek, melynek szépsége egyesével ültetve bontakozik ki igazán. Telepítésénél a napos, félárnyékos, hideg szelektől védett fekvést és a jó vízáteresztő képességű, kissé nyirkos talajt részesítsük előnyben. Fagyzugosabb helyen a hosszantartó téli tűző napsütéstől lehetőleg óvjuk. Érdekessége a cserjének, hogy száraz, forró nyarak után gazdagon, viszont hűvös nyári időjárás után csak mérsékelten virágzik. Mivel a fiatal növények még eléggé fagyérzékenyek, télre takarást igényelnek. Virágzás után a vékony, felkopaszodott hajtásokat érdemes eltávolítani, s ezzel kissé kiritkítani a túlságosan besűrűsödött növényt.
 
3 literes konténerben
 
40/50 cm méretben
  • Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás

Ide kattintva elolvashatja az adatvédelmi tájékoztatót.

Kérdése van? Segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot!